Visual 1

Lindestraat 4 Grathem

Omschrijving


ALGEMEEN

Adres
Lindestraat 4, 6096 BX  Grathem.

Bouwjaar

omstreeks 1900.

Gebruiksoppervlakte
van de woonfunctie

circa 240 m²

Inhoud
circa 850 m³

Huurprijs
€ 900,= per maand excl. GWL.

Aanvaarding
In overleg, kan spoedig.

Waarborgsom

Ter grootte van twee maanden huur.

Overige voorwaarden
Men dient te beschikken over aantoonbaar voldoende inkomen.

INDELING

Begane grond
Royale ontvangsthal met authentieke tegelvloer en meterkast. Vanuit deze ruimte is er een trapopgang naar de eerste verdieping en toegang tot de keuken en woonkamer. De gesloten keuken is voorzien van een fraaie authentieke tegelvloer met motieftegels. Mooie keukenopstelling in roomtint met grotendeels nieuwe apparatuur. Vaste inbouwkast.Vanuit de keuken heeft men toegang tot een praktische voorraadkelder. Bijkeuken met aansluitingen voor de wasmachine en droger. Geheel betegelde toiletruimte voorzien van fontein en closet.

Zowel vanuit de keuken als de ontvangsthal is de grote L-vormige woonkamer bereikbaar. De woonkamer is voorzien van een planken vloer. Alle ruimten zijn voorzien van dubbele beglazing in de gedeeltelijk houten en gedeeltelijk kunststof kozijnen. 

Eerste verdieping
Vanuit de entreehal brengt een brede authentieke trap u naar de eerste verdieping. Hier treft u maar liefst 5 slaapkamers en een grote badkamer aan. Op deze verdieping zijn alle kamers voorzien van dubbele beglazing. Enkele slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking en ook een gedeeltelijke inrichting zoals bureau’s, enkele (kleding)kasten en bed is aanwezig. De badkamer is voorzien van douchecabine, toilet, bidet en wastafel. 

Tweede verdieping
Een vaste trap biedt toegang tot de ruime zolder.

Tuin
Knusse binnenplaats met overdekt terras gelegen op het westen. Er is een overdekte bergruimte aanwezig en de binnenplaats is via een eigen achterom bereikbaar.


Voorzieningen en installaties


Elektriciteit
Voldoende groepen, aardlekschakelaar, dag – en nachtstroom. 

CV installatie
De centrale verwarming alsook de warmwatervoorziening vindt plaats middels een gasgestookte HR CV installatie merk Nefit. Alle vertrekken worden verwarmd middels radiatoren.

Beglazing
De gehele woning is voorzien van dubbele beglazing

Isolatie
De woning is voorzien van dakisolatie.


GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. In deze natuurlijke omgeving zijn volop wandel- fiets- en ruiterroutes aanwezig. Voor degene die dit deel van Limburg niet kennen is het een ware ontdekking. Heythuysen kent een rijk cultureel en sociaal leven en heeft een ruim aanbod aan diverse winkels.

De historische steden en lieflijke oeverdorpjes, de uitgestrekte natuurgebieden en indrukwekkende landschappen, de gastvrijheid van de inwoners plus de internationale ligging tussen België en Duitsland zijn de troeven van deze streek. De  steden Düsseldorf, Maastricht en Eindhoven zijn allen binnen 45 minuten bereikbaar. Kortom een ideale vestigingsplaats om te wonen, werken en recreëren.  De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs.

GRATHEM

De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal.

Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat zijn zomers drukbezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert.Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

Gegevens kantoor

Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65,     6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 – 44 00 15
    Mob: 06 – 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nl


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure