Visual 1

Pollaertshof 5 te Grathem

Omschrijving

VERKOCHT: 

ALGEMEEN

Adres

Pollaertshof 5, 6096 BM  Grathem

Bouwjaar

17e eeuw; geheel gerenoveerd 1992

Gebruiksoppervlakte

van de woonfunctie

circa 144 m²

Overige inpandige ruimte

circa 4 m²

Externe bergruimte (garage)

circa 22 m²

Inhoud

circa 574 m³ 

Bijdrage vereniging van eigenaren

€ 161,77 per maand

Vraagprijs 

€ 350.000,= kosten koper

Aanvaarding

In overleg

Tuin

Schitterende onder architectuur aangelegde symmetrische tuin. 

 

 

INDELING

 

Begane grond

De woning heeft een dubbele entree. Een daarvan is gelegen onder de karakteristieke poort voordat u de binnenplaats bereikt. De tweede ingang bereikt u via de binnenplaats. Hier treft u een royale ontvangsthal aan. Zodra u de woonkamer betreedt valt het licht en de ruimte direct op. Door de vide  tussen de begane grond en de eerste woonlaag wordt de woonkamer en de keuken op een speelse manier met elkaar verbonden en ontstaat een loftachtige ruimte.  De hoge raampartijen en de hoogte van de woonkamer en vide geven de sfeer weer van de voormalige kasteelhoeve. Dubbele hoge openslaande deuren geven toegang tot de onder architectuur aangelegde symmetrische tuin. De tuin heeft een schitterende zithoek met prieel. Middels twee tuinpoorten heeft u toegang tot de oprijlaan waar ook de garage is gelegen. 

De vloer in de woonkamer is afgewerkt met een prachtige terracotta vloertegel. Tevens bevindt er zich in de woonkamer een sfeervolle gaskachel.

Vanuit de woonkamer biedt een open trap toegang tot de eerste verdieping. Hier is de keuken gesitueerd. Vanuit het keukenraam heeft u schitterend uitzicht over de tuin en de landerijen. De keuken is compleet ingericht met oven, vaatwasser, koelkast, keramische kookplaat en afzuigkap. 

 

Eerste verdieping

Vanuit de keuken heeft u niet alleen een open verbinding met de woonkamer maar er is ook een leuk doorkijkje naar de hal. 

Grenzend aan de keuken is de bijkeuken gelegen met praktische vasten kastenwand en aansluitpunten voor de opstelling van witgoed. 

 

Tweede verdieping

Middels enkele traptreden bereikt u de tweede verdieping met op de “overloop” een gezellige zitruimte. Veel bergruimte is aanwezig in de kastruimte gerealiseerd achter de knieschotten van het dak.  

De praktische badkamer is voorzien van ligbad, wandcloset, douchecabine en wastafelmeubel. 

 

Tuin

De kasteelhoeve is omgeven door een prachtige aangelegde tuin met hagen, bomen,

perkjes, struiken en prieel. 

Voorzieningen en installaties

VOORZIENINGEN EN INSTALLATIES

Elektriciteit

Ruim voldoende groepen, dag en nachtstroom. 

Gashaard

Er bevindt zich een gezellige gashaard in de zithoek. 

CV installatie

De centrale verwarming alsook de warmwater voorziening 

vindt plaats middels gasgestookte combiketel, merk Intergas HR

bouwjaar 2013. De CV installatie is gehuurd.

Isolatie

Dubbele beglazing, dakisolatie. 

Bijzonderheden

Rijksmonument  

 

LIGGING

 

GRATHEM

De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal.

Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat zijn zomers drukbezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert. Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

 

GEMEENTE LEUDAL

 

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik. 

 

 

ONDERWIJS

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

 

 

Gegevens kantoor

 

Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

 

Ingrid Ververs Makelaars & Juristen

Dorpstraat 65

6093 EB  Heythuysen

Tel: 0475 – 44 00 15

Mob: 06 – 25 34 04 49

www.ingridververs.nl

email: info@ingridververs.nl

 


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure