Visual 1

Heide 8 te Heythuysen

Omschrijving

 Adres
Heide 8, 6093 PB  Heythuysen

Bouwjaar
Oorspronkelijk 1949, in 2011 is de woning gedeeltelijk gerenoveerd.

Gebruiksoppervlakte van de woonfunctie
Circa 122 m²

Inhoud
Circa 463 m³

Perceelsoppervlakte
2.905 m²

Vraagprijs
€ 285.000,= kosten koper

Aanvaarding
Direct

INDELING

Souterrain
Provisiekelder.

Begane grond
Vanuit het entreehalletje heeft u zowel toegang tot de woonkamer als de keuken. De knusse woonkamer is voorzien van linoleum vloer en de wanden zijn voorzien van behang. De woonkamer is verder voorzien van een houten balklaag plafond en houten paneeldeuren. Alle ramen en kozijnen in de woning zijn van kunststof met dubbele beglazing en roedeverdeling. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de leefkeuken. De wanden en het plafond van de keuken zijn recent gestukadoord.  Vanuit de ruime keuken heeft u mooi uitzicht over de landerijen. In de lichte keukenopstelling treft u een Boretti 5-pits gasfornuis met afzuigkap, Miele vaatwasser, inbouw oven, inbouw magnetron en een losse koelkast. De vloer kan nog geheel naar eigen wens worden afgewerkt. Middels een tussenportaal bereikt men de tuinkamer die desgewenst als slaapkamer in gebruik kan worden genomen. Eenvoudige badkamer met douche en wastafel. Separaat toilet  en toegang tot de tuin.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zij twee ruime slaapkamers gelegen. De plafonds in de kamers zijn opengewerkt tot nokhoogte maar de kamers dienen nog verder afgewerkt te worden. Verder dient opgemerkt te worden dat deze ruimten thans onverwarmd zijn. Ook het dak dient nog te worden na- geïsoleerd.

Studio / atelier
De voormalige garage is omgetoverd tot een extra woongedeelte wat ook zeer goed als atelier of  hobbyruimte in gebruik kan worden genomen. De ruimte heeft dubbele openslaande deuren naar de voortuin en is goed geïsoleerd en voorzien van eigen keukentje en een slaapkamer op de verdieping. De ruimte wordt middels een houtkachel verwarmd. Deze wordt ter overname aangeboden.

Tuin
De tuin is gelegen op het zuid-westen en mooi aangelegd met diverse plantenborders, terras, fruitbomen en huisweide. De zon schijnt van zonsopgang tot zonsondergang over het grootste gedeelte van de tuin en het  weiland. De weide is rondom afgezet met een haag. Appels, pruimen, walnoten, rode- en zwarte bessen, u treft het allemaal aan op deze fantastische locatie.  De uitzichten aan de randen van het perceel zijn weids. Een ruime oprit vanuit de voorzijde van de woning brengt u tot aan de paardenstal. De paardenstal is gebouwd in 2009 en voorzien van carport waaronder een paardentrailer of wagen met hooi kan worden geplaatst. De paardenstal heeft tevens een riante bergzolder. In de achtertuin tref men een klein tuinhuisje.


Voorzieningen en installaties

Elektriciteit

Voldoende groepen, aardlekschakelaars, dag – en nachtstroom. De electrische installatie is vernieuwd in 2011.

CV installatie   
De centrale verwarming en de warm water voorziening vinden plaats middels een gasgestookte (propaangastank) HR CV installatie, bouwjaar 2011, merk Nefit Topline. De bovenverdieping is nog niet voorzien van radiatoren. De studio wordt verwarmd middels een houtkachel.

Isolatie
De woning is in 2011 voorzien van spouwmuurisolatie.

Kozijnen/beglazing   
De woning is geheel voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing.

Wandafwerking
De wanden en het plafond van de keuken zijn recent gestukadoord.

Vloerverwarming
In de studio is vloerverwarming aangelegd. Deze dient nog te worden aangesloten.

GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied.

Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop
watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.


ONDERWIJS

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.


HEYTHUYSEN

Heythuysen ligt in het hart van de provincie Limburg en is centraal gelegen tussen de steden Roermond en Weert. In deze natuurlijke omgeving zijn volop wandel- fiets- en ruiterroutes aanwezig. Voor degene die dit deel van Limburg niet kennen is het een ware ontdekking. Heythuysen kent een rijk cultureel en sociaal leven en heeft een ruim aanbod aan diverse winkels. De historische steden en lieflijke oeverdorpjes, de uitgestrekte natuurgebieden en indrukwekkende landschappen, de gastvrijheid van de inwoners plus de internationale ligging tussen België en Duitsland zijn de troeven van deze streek. De steden Düsseldorf, Maastricht en Eindhoven zijn allen binnen 45 minuten bereikbaar. Kortom een ideale vestigingsplaats om te wonen, werken en recreëren.


Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65
    6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 – 44 00 15
    Mob: 06 – 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nl


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure