Visual 1

Valkenstraat 40 Haelen

Omschrijving

ALGEMEEN

Adres
Valkenstraat 40, 6081 EW  Haelen

Bouwjaar   
Oorspronkelijk gebouwd 1961, gemoderniseerd in 2009

Gebruiksoppervlakte
van de woon functie
circa 195 m²

Inhoud
circa 500 m³, exclusief bijgebouwen

Perceelsgrootte
581 m²

Koopprijs
225.000,= kosten koper

Aanvaarding
In overleg

Tuin
De tuin is circa 15 meter diep, circa 17 meter breed.

Parkeergelegenheid
In de eigen zeer ruime garage of op de oprit. Daarnaast is ruim
voldoende parkeergelegenheid voor de woning aanwezig.

INDELING

Souterrain
Er is een ruime provisiekelder gelegen onder de entreehal van de woning.

Begane grond
Middels een royale ontvangsthal krijgt u toegang tot zowel de woonkamer als de keuken. De fraaie woonkamer in L-vorm heeft door de grote raampartijen een aangename en lichte sfeer. De wanden zijn strak gestukadoord en de vloer is afgewerkt met een eiken parketvloer. In de woonkamer is tevens een sfeervolle open haard aanwezig. De keuken is in 2009 vernieuwd en voorzien van een 4 pits gasfornuis met afzuigkap, vaatwasser, combi oven/magnetron, koelkast, apothekerskast en veel bergruimte. Vanuit de keuken is de bijkeuken, toilet en berging bereikbaar. In de berging is voldoende ruimte voor de opstelling van witgoed. Hier bevindt zich tevens de CV installatie merk Nefit HR, bouwjaar 2000. Op de begane grond is tevens de badkamer (2009) gesitueerd voorzien van douchecabine en wastafel. Alle kozijnen in de woning zijn van kunststof en voorzien van isolerende HR ++ beglazing en gedeeltelijk voorzien van rolluiken.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is voorzien van drie ruime slaapkamers van respectievelijk 9, 11 en 12 m² groot. Alle slaapkamers zijn afgewerkt met een mooie drempelloze laminaatvloer en de wanden zijn fraai afgewerkt en geschilderd. Alle kozijnen zijn van kunststof en voorzien van HR ++ beglazing. De gehele verdieping is voorzien van rolluiken. Toiletruimte (2009) en royale opgang naar de tweede
verdieping.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping zijn nog eens twee extra slaapkamers gerealiseerd. De gehele ruimte is eveneens in 2009 verbouwd en voorzien van Velux dakramen met verduisteringsgordijn, wandkasten en extra isolatie.

Tuin
Fraai aangelegde royale tuin met eigen achterom, terrassen, gazon, borders en waterpartij. Naast de woning is een in 1999 gebouwde, vrijstaande zeer royale houten garage / hobbyruimte aanwezig. De garage / hobbyruimte  is perfect geïsoleerd en heeft een afmeting van maar liefst 9 x 4 meter.

Voorzieningen en installaties

Elektriciteit
Vernieuwde meterkast, ruim voldoende groepen, aardlekschakelaars, dag
en nachtstroom.

CV installatie
De centrale verwarming als ook de warmwater voorziening
vindt plaats middels gasgestookte combiketel merk Nefit, bouwjaar ca. 2000.

Isolatie
De woning is voorzien van dakisolatie en dubbel glas.

Kozijnen
De gehele woning is  voorzien van kunststof kozijnen met met dubbele
beglazing (HR++) en gedeeltelijk voorzien van inbouwhorren.

Rolluiken
Alle ramen op de eerste verdieping zijn voorzien van rolluiken.

Zonnescreen
Het  raam aan de voorzijde van de woning is voorzien van een electrisch bedienbaar zonnescreen.

Garage (1999)
Zeer ruime geïsoleerde garage / hobbyruimte (36 m²).

HAELEN
Haelen is gelegen midden in de tuin van Limburg, vlakbij Roermond, aan de westkant van de Maas. Door de aanwezigheid van het prachtige Leudal gebied, waar loof- en naaldbossen worden afgewisseld door heidegronden en beekdalen is het een paradijs voor de natuurliefhebber. Het is dan ook bijzonder in trek bij recreanten. In het gebied bevinden zich vele fiets-, wandel- en ruiterpaden, die veelal onderdeel uitmaken van een groter netwerk. Maar ook kent Haelen een
rijke historie die tot uiting komt in mooie kastelen, oude hoeves, en water- en windmolens. Haelen heeft een kern van circa 4500 inwoners. Haelen heeft voldoende aanbod aan winkels, een overdekt zwembad, sport- en tennisvelden, kinderopvang, kleuter- en basisonderwijs. Voor een wat ruimer aanbod aan voorzieningen zijn Heythuysen of de stad Roermond de meest aangewezen plaatsen. 

GEMEENTE LEUDAL
Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct
aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS
De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

Gegevens kantoor
Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65
    6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 44 00 15
    Mob: 06 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nlMail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure