Visual 1

Dorpstraat 5 en 5A te Heythuysen

Omschrijving

ALGEMEEN

Adres
Dorpstraat 5 en 5A Heythuysen

Bouwjaar
Oorspronkelijk 1940, uitgebreide renovatie 2001 en nieuwbouw 2008-2009

Netto vloeroppervlakte winkelruimte
Circa 132 m²

Gebruiksoppervlakte van de woonfunctie
Circa 297 m²

Inhoud totale bedrijf- / woonobject
Circa 1.523 m³

Perceelsoppervlakte
702 m²

Vraagprijs
€ 449.000,= k.k.

Aanvaarding
In overleg

INDELING

Souterrain
De kelderruimte is bereikbaar vanuit de centrale entree waar zich tevens de bordestrap bevindt naar de eerste verdieping.

Begane grond
Vanuit de centrale entree met garderobe en meterkast heeft u toegang tot de ruime woonkamer. Het woongedeelte is feitelijk onderverdeeld in het oorspronkelijke woongedeelte en de enorme nieuwbouw. De architect heeft de beide delen naadloos laten aansluiten. In de gehele woning is veel lichtinval wat voor een aangenaam leefklimaat zorgt. Zowel vanuit de woonkamer als keuken heeft men zicht op de gezellige patiotuin.

De keuken is supermodern, uitgevoerd in wit hoogglans en van alle gemakken voorzien zoals een 4 pits gasfornuis met wokpit, vaatwasser, inbouw koffiezetapparaat, inbouw oven – magnetron, biofresh (1 graad), koelkast, vriezer. De tweede woonkamer of loungegedeelte wordt door een wand met inbouw gashaard gescheiden van de keuken en heeft een fraai tuincontact. Een grote schuifpui biedt dan ook rechtstreeks toegang tot het terras. De  ruime bijkeuken is voorzien van grote kastenwand. De Solatube brengt hier ook extra daglicht. Luxe toiletruimte met hangend closet en fontein. Vanuit de bijkeuken heeft u tevens toegang tot de tuin.  

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping treft met 4 slaapkamers aan en een badkamer. De ouderslaapkamer is met 7.5 x 5.5 meter fors bemeten en voorzien van een massief eiken vloer. De houten kozijnen aan de voorzijde zijn vernieuwd in 2009 en voorzien van dubbel glas. De kozijnen aan de achterzijde zijn van kunststof en eveneens voorzien van dubbel glas. Slaapkamer 2, gelegen aan de voorzijde van de woning heeft afmeting 3.70 x 3.70. De vloer is afgewerkt met laminaat en de kozijnen zijn van kunststof met dubbele beglazing. Slaapkamer 3, eveneens gelegen aan de voorzijde van de woning heeft  afmeting  4.10 x 3.70. De vloer is afgewerkt met laminaat en de kozijnen zijn van kunststof met dubbele beglazing. . Slaapkamer  4, gelegen aan de achterzijde van de woning heeft  afmeting  3.00 x 3.60. De vloer is afgewerkt met laminaat en de kozijnen zijn van kunststof met dubbele beglazing.

Badkamer
De nette badkamer is voorzien van ligbad, douchecabine, wastafel,  badkamermeubel en toilet.

Zolder
Vanuit de overloop biedt een vlizotrap toegang tot de royale bergzolder.

Tuin
De mooi aangelegde tuin is circa 13 meter breed en 25 meter diep. Middels een grote poort is de tuin achterom bereikbaar. Voorts is er een tuinhuis aanwezig. 

Bedrijfsruimte
De bedrijfsruimte heeft een netto vloeroppervlakte van ca. 132 m². Het bedrijfsgedeelte heeft een frontbreedte van 7 meter. De elektriciteit en het gas is gescheiden van het woonhuis. De elektriciteit is eveneens in 2001 vernieuwd en tevens voorzien van krachtstroom. De bedrijfsruimte is voorzien van een ecru getinte tegelvloer en is gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming. Het plafond is voorzien van een systeemplafond met opbouw verlichtingsarmaturen en een brandwerende laag ten behoeve van de bovenliggende woonruimte. Er is een dames en heren toiletgroep met voorportaal aanwezig. De kozijnen zijn van kunststof en voorzien van dubbele beglazing. De aanwezige horeca inventaris wordt ter overname aangeboden.
Voorzieningen en installaties

RENOVATIES
In 2008 heeft het woongedeelte een forse uitbreiding ondergaan van maar liefst 18 x 6,5 meter. Hiermede is het wooncomfort aanzienlijk toegenomen. De kwaliteit en de aard van de gebruikte bouwmaterialen is luxe. Door de uitbreiding is onder andere een tweede grote woonkamer gerealiseerd met een schuifpui naar de tuin en een sfeervolle gashaard die een scheiding vormt tussen de woonkamer en de leefkeuken. Vanuit de keuken heeft u bovendien ook nog toegang tot een aparte patiotuin. De gehele begane grond is voorzien van een antracietkleurige tegelvloer met vloerverwarming,

Bouwwijze
Het object is traditioneel gebouwd en opgetrokken in
metselwerk spouwmuren.

Elektriciteit

Vernieuwd in 2001 en voorzien van voldoende groepen,
aardlekschakelaars, dag – en      nachtstroom.

Overige voorzieningen
CAI en glasvezel. 

Overige installaties
Alarminstallatie, videofooninstallatie

CV Installaties
De centrale verwarming vindt plaats middels een gasgestookte CV installatie. Beneden bevinden zich twee Nefit HR ketels uit 2001 en boven is er nog een Nefit HR ketel uit 2009.

Verwarming
Middels radiatoren, een sfeervolle gashaard en vloerverwarming op de begane grond van het woongedeelte.

Warmwatervoorziening
Middels bovengenoemde CV installaties.

Kozijnen/beglazing
De woning is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing.

Isolatie
Gedeeltelijk voorzien van dakisolatie, vloerisolatie en
spouwmuurisolatie.


GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel.

Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied.
Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop
watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

HEYTHUYSEN

Heythuysen ligt in het hart van de provincie Limburg en is centraal gelegen tussen de steden Roermond en Weert. In deze natuurlijke omgeving zijn volop wandel- fiets- en ruiterroutes aanwezig. Voor degene die dit deel van Limburg niet kennen is het een ware ontdekking. Heythuysen kent een rijk cultureel en sociaal leven en heeft een ruim aanbod aan diverse winkels. De historische steden en lieflijke oeverdorpjes, de uitgestrekte natuurgebieden en indrukwekkende landschappen, de gastvrijheid van de inwoners plus de internationale ligging tussen België en Duitsland zijn de troeven van deze streek. De steden Düsseldorf, Maastricht en Eindhoven zijn allen binnen 45 minuten bereikbaar. Kortom een ideale vestigingsplaats om te wonen, werken en recreëren.


Gegevens kantoor
Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65
    6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 – 44 00 15
    Mob: 06 – 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nl

       


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure