Visual 1

Bergstraat 6 te Buggenum

Omschrijving

ALGEMEEN


Adres
Bergstraat 6, 6082 AK Buggenum

Bouwjaar
Omstreeks 1925

Gebruiksoppervlakte van de woonfunctie
circa 140 m²

Inhoud woning incl. stallen
circa 1.375  m³

Inhoud woonhuis   
circa 560 m³

Inhoud schuur en stal
circa 815 m³

Perceeloppervlakte
1.015 m²

Vraagprijs
€ 225.000,= kosten koper

Aanvaarding   
In overleg, kan spoedig

INDELING

Souterrain
Praktische provisiekelder gelegen onder een gedeelte van de woonkamer.

Begane grond
Ontvangsthal met authentieke terrazzo vloer.   De begane grond omvat 4 kamers, een keukenruimte, toiletruimte en badkamer. Ruimte genoeg om bij een renovatie een mooie nieuwe indeling mogelijk te maken. De woning beschikt over een eenvoudige maar ruime keuken van 12 m². Aangrenzend aan de keuken is een toiletruimte en badkamer gelegen. De badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet en wastafel. Vanuit de keuken biedt de woning toegang tot de tuin.

Eerste verdieping
Vanuit een van de kamers op de begane grond biedt een open trap toegang tot de eerste verdieping. Hier bevinden zich 4 ruime slaapkamers en een bergzolder. De gehele verdiepingsvloer is van hout.

Tweede verdieping
Vanuit de zolderkamer op de eerste verdieping is een vaste trap naar de zolder te realiseren. Hier bevindt zich nog een grote open ruimte waar eventueel meerdere kamers te realiseren zijn.

Rondom de boerderij
De boerderij grenst met de linker gevel aan een andere woning. Aan de rechterzijde van de boerderij is een ruime oprit waar auto’s gemakkelijk kunnen parkeren op eigen terrein. De schitterende tuin biedt volop privacy. De tuin is ca. 44 meter diep en 15 meter breed.
Voorzieningen en installaties

Elektriciteit /gas
De elektriciteit is verouderd en dient opnieuw aangelegd te
worden. De woning is niet aangesloten op het gasnet.

Riolering
Aanwezig

CV installatie
Niet aanwezig.

Kozijnen/beglazing
Het object is geheel voorzien van houten kozijnen met
enkele beglazing.

Dak
Het dak van de woning is omstreeks 1945 vernieuwd.

BUGGENUM
Buggenum is een pittoresk dorpje dat deel uitmaakt van de gemeente leudal. Er is nog een basisschool en de actieve dorpsraad behartigt de belangen van de inwoners. Onlangs is er nog een nieuw natuurgebied aangelegd in de uiterwaarden van de Maas. Ook het Buggenummer Veld is een mooi gebied aan de Maas. De omgeving leent zich uitstekend voor mooie fietstochten en wandelroutes. Plannen zijn er om een fietsbrug over de Maas naar Roermond te realiseren. Bekend zijn de mooie tuinen waarvan er velen jaarlijks tijdens de open poortendag opengesteld worden voor het publiek. Voor alle voorzieningen is het nabij gelegen dorp Haelen de meest aangewezen plaats waar u alle voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen en medische zorg vindt.

De historische steden en lieflijke oeverdorpjes, de uitgestrekte natuurgebieden en indrukwekkende landschappen, de gastvrijheid van de inwoners plus de internationale ligging tussen België en Duitsland zijn de troeven van deze streek. De steden Düsseldorf, Maastricht en Eindhoven zijn allen binnen 45 minuten bereikbaar. Kortom een ideale vestigingsplaats om te wonen, werken en recreëren.

GEMEENTE LEUDAL
Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1.500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS
De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In de directe omgeving van Hunsel zijn 2 basisscholen gevestigd in Stramproy en 1 basisschool is gevestigd in Hunsel. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn er in de gemeente Leudal  2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Voor beroepsonderwijs zijn er ook in het nabij gelegen Weert of Maaseik tal van kwalitatief goede opleidingsmogelijkheden beschikbaar. Weert heeft een onderwijsaanbod dat uitblinkt in kwaliteit en kwantiteit. In Weert zijn 4 scholen voor voortgezet onderwijs en 2 scholen voor beroeps onderwijs MBO en HBO.

Gegevens kantoor
indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65
    6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 – 44 00 15
    Mob: 06 – 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nl

       

Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure