Visual 1

Sportlaan 22 Grathem

Omschrijving
VERKOCHT:

ALGEMEEN

Adres
Sportlaan 22, 6096 BT Grathem

Bouwjaar
oorspronkelijk bouwjaar 1976, meerdere malen gerenoveerd

Gebruiksoppervlakte
van de woonfunctie

circa 180 m²

Inhoud
circa 650 m³

Perceelgrootte
845 m²

Vraagprijs
€ 469.000,= kosten koper

Aanvaarding
In overleg

Tuin
Rondom het huis is een mooie en sfeervolle tuin aangelegd met een nieuwe berging en diverse terrassen. De tuin is circa 23 meter breed en 18 meter diep.

INDELING

Begane grond
Royale ontvangsthal, uitgebreide nieuwe meterkast, toilet en fontein. Via dubbele openslaande deuren komt u in de woonkamer met vide, sfeervol verlaagde zithoek met open haard en dubbele openslaande deuren naar het tuinterras. Vanuit de woonkamer heeft u aan alle zijden een mooi uitzicht op de tuin. De woonkamer heeft een houten vloer en de verlaagde zithoek is afgewerkt met natuursteen. De bovenluiken van de ramen en de openslaande tuindeuren zijn voorzien van glas in lood.

Fantastische keuken met een Boretti / Restart kookeiland voorzien van Boretti dubbele fornuizen, dubbele ovens en een Boretti koel/vries combinatie. Hier treft u geen deurfrontjes maar exclusieve gordijntjes aan koperen roeden, natuurstenen werkbladen, dubbele natuurstenen spoelbakken, koperen kraan, keramische tegels, vloerverwarming, grote koperen afzuigkap naar binnen afgezet met ronde koperen roeden om vol te hangen met koperen pannen. In de keuken is een eetgedeelte volledig in stijl ingericht.

Eerste verdieping
Via de fraaie open trap in de woonkamer bereikt u de eerste verdieping. Hier treft u drie slaapkamers, waarvan er één momenteel in gebruik is als bibliotheek,  een study met vaste trap naar de zolder en een luxe badkamer aan. De master bedroom heeft dubbele openslaande deuren met glas in lood en een fraai smeedijzeren Frans balkon. De vide, overloop en de master bedroom zijn afgewerkt met een Jatoba hardhouten vloer. Middels de digitale systemen met vele functies zijn ook de Velux dakramen in de master bedroom en de badkamer op afstand te bedienen. De op afstand te bedienen ventilator in de vide drukt de warmte in de winter naar beneden en in de zomermaanden kan de warmte via een reverse stand naar boven.

Het is bijzonder genieten in de super de luxe badkamer met muziek, vloerverwarming, Nordmann professionele stoomcabine en Sunshower met uv-bruiner / infrarood. De badkamer beschikt over een exclusief wandmeubel met dubbele wastafel en verwarmde spiegels. De sfeerverlichting in de badkamer is in diverse kleuren in te stellen.  Het Duravit toilet beschikt over een geïntegreerd Senso Wash systeem.


Tweede verdieping
Een vaste trap vanuit de studiekamer leidt naar de zolder waar thans een geluidsstudio is.

Tuin
Het landhuis is geheel omgeven door een prachtig aangelegde tuin met hagen, bomen,
struiken en prieel. In de tuin is een nieuw bijgebouw 6.00 x 3.00 meter met berging en
overdekt terras 3.00 x 3.00 meter geplaatst.

 
 

 

Voorzieningen en installaties


Elektriciteit

Volledig vernieuwde en uitgebreide elektrische installatie, krachtstroom. Aparte groepen voor Hifi installatie.    

Overige voorzieningen
Nefit slimme thermostaat op afstand bedienbaar. Glasvezel. Alarminstallatie voorzien van water- / brand- en inbraakmelders. Diverse technische noviteiten zoals met afstandsbediening te openen Velux dakramen en op afstand bedienbare verlichting.

Zonnepanelen
Een dakhelft is voorzien van 39 zonnepanelen met een opbrengst van circa 6.630 Kwh. De omvormer is geschikt tot 8.000 Kwh.

Vloerverwarming
Vloerverwarming is aanwezig in de keuken en de badkamer.

Open haard
Er bevindt zich een gezellige open haard in de zithoek.

CV installatie
De centrale verwarming alsook de warmwater voorziening vindt plaats middels gasgestookte combiketel, merk Nefit topline HRC 30/CWS bouwjaar 2016.

Isolatie
Opstalan geïsoleerde dakplaten. Dubbele beglazing.          

Dak
Dak voorzien van nieuwe geglazuurde keramische OVH dakpannen.

 
 

GRATHEM

 
De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal.Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te
hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige
straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat
zijn zomers drukbezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert.
Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS
 

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kl
euters.
Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

Gegevens kantoor 
Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.


    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65
    6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 – 44 00 15
    Mob: 06 – 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nl
   
Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure