Visual 1

Pollaertshof 17 Grathem

Omschrijving

VERKOCHT: 

ALGEMEEN

 

Adres

Pollaertshof 17, 6096 BM  Grathem

 

Bouwjaar

17e eeuw; geheel gerenoveerd 1992

 

Gebruiksoppervlakte van de woonfunctie

circa 183 m²

 

Garage

circa 15 m²

 

Bijdrage vereniging van eigenaren

€ 186,40 p/mnd

 

Aandeel in de gemeenschap

1102 / 8277

 

Vraagprijs 

€ 495.000,= kosten koper

 

Aanvaarding

In overleg

INDELING

Begane grond

De ingang van de woning bereikt u via de binnenplaats. Royale ontvangsthal. Door middel van dubbele openslaande deuren met roedeverdeling komt u in de sfeervolle woonkamer. De fraaie grote raampartijen geven uitzicht op de ruime privacyrijke tuin. Vanuit de woonkamer bieden dubbele openslaande deuren toegang tot de leefkeuken. Hier kunt u genieten van het weids uitzicht over de omliggende weilanden en heeft u direct toegang tot de tuin. Zoekt u rust en ruimte? Dan is dit uw woning!

De vloer in de woonkamer is afgewerkt met een eiken plankenvloer. Tevens bevindt er zich een sfeervolle houtkachel in de woonkamer. Alle buitenkozijnen in de woning zijn voorzien van dubbele beglazing. 

De leefkeuken is ruim van opzet en voorzien van inductiekookplaat (2019) met afzuigkap, vaatwasser (2020), combi oven/magnetron en koelkast met diepvries. De vloer is afgewerkt met een keramische tegelvloer. De keuken beschikt ook nog over een extra bergruimte. 

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich vier royale slaapkamers en een badkamer. 
De badkamer is gedeeltelijk betegeld en voorzien van ligbad, douche en wastafel. Op de overloop is separaat een toilet met fontein. 

Tweede verdieping

Middels vaste trap bereikbare zolder. Hier bevinden zich een tweetal bergruimtes. In een van de ruimtes bevinden zich de witgoedaansluitingen en de cv-installatie (2022) met een mogelijkheid tot het aansluiten van een warmtepomp. 

Verder is er nog een grote zolderruimte aanwezig die gemakkelijk in gebruik te nemen is als 5e slaapkamer. 

Tuin

De woning is omgeven door een prachtige aangelegde tuin met hagen, bomen, vijvers,
perkjes en struiken. De tuin grenst aan een weiland waar u vrijwel iedere dag kunt genieten 
van de koeien in de wei en een fraaie zonsondergang. Aan de voorzijde op de binnenplaats is
een eigen garage met bergruimte in de nok gelegen.    

Voorzieningen en installaties

Elektriciteit

Ruim voldoende groepen, dag en nachtstroom. Er is een glasvezelaansluiting en cai aanwezig.  

Cv-installatie

De centrale verwarming alsook de warmwatervoorziening vindt plaats middels een nieuw (2022) geplaatste combiketel, merk Nefit. De cv-installatie is geschikt om een warmtepomp op aan te sluiten. 

Isolatie

Dubbele beglazing, geïsoleerde dakplaten, gedeeltelijke vloerisolatie.  

Bijzonderheden

Rijksmonument

 

LIGGING

Grathem is gelegen op slechts enkele (auto)minuten afstand van de autosnelweg A2 (Eindhoven – Maastricht) en de A73 (Roermond – Venlo).

GRATHEM

De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente Leudal. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal. Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat zijn zomers druk bezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert. Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik. 

ONDERWIJS

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

Gegevens kantoor

Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

 

Ingrid Ververs Makelaars & Juristen

Dorpstraat 65

6093 EB  Heythuysen

Tel: 0475 – 44 00 15

Mob: 06 – 25 34 04 49

www.ingridververs.nl

email: info@ingridververs.nl

 


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure