Visual 1

Beeklaan 13 Grathem

Omschrijving

VERKOCHT: 

ALGEMEEN

Adres
Beeklaan 13, 6096 AD  Grathem

Bouwjaar
Oorspronkelijk bouwjaar 1956, aanbouw 1975

Gebruiksoppervlakte van de woonfunctie
circa 152 m² (incl. inpandige garage)  

Overig inpandige ruimte (berging)
circa 11 m²

Gebouw gebonden buitenruimte
circa 19 m²

Perceelgrootte
1.420 m²

Vraagprijs
€ 535.000,= kosten koper

Aanvaarding
In overleg

INDELING

Begane grond

Vanuit de Beeklaan loopt u over de met grind bedekte oprijlaan naar de fraaie overdekte entree van dit bijzondere woonhuis. In de ruime hal heeft u middels glas-in-lood ramen al een doorkijkje naar de woonkamer. Zodra je in de woonkamer staat wordt je omringd door een bijzonder aangename sfeer. De grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval en u zult genieten van het prachtig uitzicht over de tuin. In de wintermaanden kunt u genieten van het knapperend haardvuur van de openhaard in de woonkamer. De woning beschikt over een open keuken met diverse inbouwapparatuur. Grenzend aan de keuken is een sfeervol overdekt terras gelegen. De woning heeft naast een slaapkamer annex kantoor op de begane grond een ruime inpandige garage met grote zolderberging en een fijne hobbyruimte/atelier. 

 

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping zijn twee ruime slaapkamers met inbouwkasten gelegen. De badkamer is voorzien van douche, ligbad, toilet en wastafel in meubel.   

 

Tuin

De woning is gelegen op een perceel van maar liefst 1.420 m², waarbij de achtertuin op het zuiden is gesitueerd. Grenzend aan de woonkamer en keuken is een ruim 9 meter lang overdekt terras aangelegd. In de tuin zorgt gevarieerde beplanting voor buitenruimte met een charmante uitstraling en volop privacy. 

 

Voorzieningen en installaties

Elektriciteit
Groepenkast met 6 groepen, slimme meters.  

Cv-installatie
De centrale verwarming alsook de warmwatervoorziening vindt plaats middels een combiketel bouwjaar 2016. 

Boiler
Close in boiler in de keuken.

Open haard
In de woonkamer is een open haard aanwezig. 

Isolatie
Gedeeltelijk dubbele beglazing, dak- vloer- en spouwmuurisolatie.  

Parkeergelegenheid
Riante oprit en garage

Tuin
De achtertuin is 16 meter diep en 37 meter breed en gelegen op het Zuiden. 

 

LIGGING

Grathem is gelegen op slechts enkele (auto)minuten afstand van de autosnelweg A2 (Eindhoven – Maastricht) en de A73 (Roermond – Venlo).


GRATHEM

De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente Leudal. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal.

Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat zijn zomers druk bezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert. Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

 

GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik. 

ONDERWIJS

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

 

Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

 

Ingrid Ververs Makelaars & Juristen

Dorpstraat 65

6093 EB  Heythuysen

Tel: 0475 – 44 00 15

Mob: 06 – 25 34 04 49

www.ingridververs.nl

email: info@ingridververs.nl


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure