Visual 1

Oude Trambaan 5 Heythuysen

Omschrijving


ALGEMEEN

Adres
Oude Trambaan 5, 6093 CD  Heythuysen

Bouwjaar
omstreeks 1954

Inhoud
circa 550 m³

Gebruiksoppervlakte van de
woonfunctie

circa 170 m²

Perceelsgrootte
790 m²

Tuin
De sfeervolle tuin met veel groen en oude bomen
zorgen voor optimale privacy. De achtertuin is 20
meter breed en ca 15 meter diep. 

Vraagprijs
€ 250.000,= K.K.

Aanvaarding
In overleg

Parkeergelegenheid
Vrijstaande garage. Daarnaast is op de riante oprit
plaats  voor twee auto’s.

INDELING

Begane grond

Entree, meterkast, toiletruimte, garderobe en doorgang naar de woonkamer, keuken, berging en studeerkamer. De studeerkamer, thans een serre achtige ruimte is aangebouwd omstreeks 1977 en  heeft door haar grote raampartijen een mooi uitzicht over de achtertuin De houten kozijnen in deze ruimte zijn voorzien van dubbele beglazing. In de woning treft u op diverse plaatsen nog authentieke tegeltjes, glas in lood ramen en klassiek bakeliet deurbeslag.  Vanuit de royale ontvangsthal gaat een trap naar de eerste verdieping. Vanuit deze ontvangsthal is ook de droge praktische provisiekelder bereikbaar. 


Verdiepingen
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer gesitueerd. Een enkele slaapkamer is voorzien van een vaste wastafel en inbouwkast. Alle slaapkamers zijn voorzien van houten kozijnen met stijlvolle roedeverdeling en enkele beglazing. De badkamer is circa 10 jaar geleden vernieuwd, uitgevoerd in een lichte kleurstelling en voorzien van wastafel, zwevend closet en douchecabine. Een vaste trap biedt toegang tot de zolderruimte.  De grote zolderruimte zou zich met enkele aanpassingen uitstekend lenen voor een vierde, zeer royale slaapkamer.

 

Voorzieningen en installaties


Elektriciteit 
Vier vernieuwde groepen, aardlekschakelaars, en
dag en nachtstroommeter.

CV installatie
De centrale verwarming vindt plaats middels
een gasgestookte CV installatie merk Nox Radson HR, bouwjaar 2005.

Warmwatervoorziening
Twee boilers t.w. Daalderop 120 liter en Inventum 50 liter.

Kozijnen
Houten kozijnen met overwegend roedeverdeling en op
enkele plaatsen dubbele beglazing.  

Vloeren
De vloer op de begane grond afgewerkt met parket, linoleum
en op enkele plaatsen een authentieke tegelvloer. 

Daken
Het zadeldak is opgetrokken uit houten gordingen en
houten spanten met houten dakbeschot. Het zadeldak is
gedekt met keramische dakpannen.  Het platte dak van
de aanbouw is geïsoleerd met 5 cm steenwol. De aanbouw
dateert van 1977.

Garage
Vrijstaande stenen garage met ruime oprit.

GEMEENTE LEUDAL

Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden,

zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS

De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

HEYTHUYSEN

Heythuysen ligt in het hart van de provincie Limburg en is centraal gelegen tussen de steden Roermond en Weert. In deze natuurlijke omgeving zijn volop wandel- fiets- en ruiterroutes aanwezig. Voor degene die dit deel van Limburg niet kennen is het een ware ontdekking. Heythuysen kent een rijk cultureel en sociaal leven en heeft een ruim aanbod aan diverse winkels. De historische steden en lieflijke oeverdorpjes, de uitgestrekte natuurgebieden en indrukwekkende landschappen, de gastvrijheid van de inwoners plus de internationale ligging tussen België en Duitsland zijn de troeven van deze streek. De  steden Düsseldorf, Maastricht en Eindhoven zijn allen binnen 45 minuten bereikbaar. Kortom een ideale vestigingsplaats om te wonen, werken en recreëren.

Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
Dorpstraat 65
6093 EB  Heythuysen   
Tel: 0475 – 44 00 15
Mob: 06 – 25 34 04 49
www.ingridververs.nl
email: info@ingridververs.nl


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure