Visual 1

Prins Willem Alexanderstraat 31 Grathem

Omschrijving

VERKOCHT:

ALGEMEEN

Adres
Prins Willem Alexanderstraat 31, 6093 BA  Grathem

Bouwjaar
1970, aanbouw 1975, 1999 vrijwel geheel gerenoveerd .

Gebruiksoppervlakte
van de woonfunctie

circa 120 m²

Overige inpandige ruimte
circa 20 m²

Inhoud
circa 415 m³

Perceelgrootte
280 m²

Vraagprijs
€ 199.000,= kosten koper

Aanvaarding
In overleg

Tuin   
De sfeervol aangelegde beschutte tuin met vijver is gelegen op het oosten.

Garage
Vrijstaande, geheel betegelde garage.

Carport   

Zeer ruime oprit en carport.       
 
INDELING

Begane grond
Entree, hal met garderobe, meterkast, luxe toilet (2019) met fonteintje. Nette keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een gasfornuis met oven, vaatwasser, koelkast en magnetron. Gezellige doorzon woonkamer met veel lichtinval. De vloer is afgewerkt met een eiken parketvloer. Naast de traditionele verwarming d.m.v. radiatoren is 2 jaar geleden  een pelletkachel in de woonkamer geplaatst. Met deze kachel verwarmd u gemakkelijk de gehele begane grond waardoor aanzienlijk op het gasverbruik kan worden bespaard. Middels en suite deuren bereikt u de ruime tuinkamer (4.00 x 6.40). De tuinkamer beschikt over een fraaie antraciet tegelvloer en twee lichtkoepels. Een schuifpui biedt toegang tot de knusse tuin op het oosten. Vanuit de tuinkamer heeft u rechtstreeks toegang tot de carport. De garage en carport zijn in 2014 voorzien van nieuwe boeiboorden en nieuwe dakbedekking. De pannen op het dak van de woning zijn gecoat in 2014 en alle dakgoten zijn vernieuwd.

Gezellige achtertuin (ca. 6.50 x 7.00 meter) voorzien van vijver. Toegang tot de garage. De garage en carport zijn een aantal jaren geleden voorzien van nieuwe dakbedekking en nieuwe boeiboorden.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is voorzien van drie slaapkamers welke allen voorzien zijn van een  laminaatvloer. De slaapkamers zijn allen voorzien van houten kozijnen, dubbel glas, rolluiken en horren. 

Nette badkamer, geheel betegeld, voorzien van toilet,  design radiator,  douchecabine en wastafelmeubel met spiegelkast.

Tweede verdieping
Vlizo trap naar de tweede verdieping met volop bergruimte en opstelling CV installatie merk Bosch VR, bouwjaar ca. 2010.
 


Voorzieningen en installaties


Elektriciteit
Voldoende groepen, aardlekschakelaars, dag – en nachtstroom, glasvezel.

Isolatie
Spouwmuur isolatie en geïsoleerde kruipruimte.

CV installatie
De centrale verwarming als ook de warmwater voorziening
vindt plaats middels een gasgestookte VR combiketel merk Bosch, bouwjaar ca. 2010.

Pelletkachel
Aanwezig in de woonkamer.

Kozijnen/beglazing   
De gehele woning (m.u.v. de schuifpui)  is voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.

Rolluiken   
Vrijwel de gehele woning is voorzien van (deels elektrisch bedienbare ) rolluiken.

Vloerafwerking
De woonkamer is voorzien van een fraaie eiken parketvloer.
De tuinkamer is voorzien van grote antracietkleurige keramische tegels. Alle slaapkamers zijn voorzien van  laminaatvloer.

Wandafwerking

Glasvliesbehang in combinatie met stucwerk.
 
 

GEMEENTE LEUDAL
Met 37.000 inwoners heeft de gemeente Leudal een functioneel sterke positie in Midden Limburg. De gemeente is per 1 januari 2007 ontstaan door een fusie van de 4 gemeenten: Heythuysen, Haelen, Hunsel en Roggel & Neer. Hierdoor omvat de nieuwe Gemeente Leudal maar liefst 16 kernen, namelijk: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. Daarnaast liggen in deze "Tuin van Limburg" enkele unieke natuurgebieden, zoals Exaten, Beegderheide en natuurlijk het Leudal: een prachtig afwisselend natuurgebied. Gemeente Leudal grenst aan de noordzijde aan het Peelgebied, met het 1500 hectare grote Nationaal Park de Groote Peel. Ten oosten en zuiden treft u de Maasplassen aan met volop watersportmogelijkheden en historische plaatsen als Thorn en Roermond en Nationaal Park De Meinweg. Aan de westzijde grenst de Gemeente Leudal direct aan België met grensoverschrijdende fietsroutes en gezellige stadjes zoals Maaseik.

ONDERWIJS
De gemeente Leudal telt 18 basisscholen voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen vanaf 12 jaar zijn 2 scholen voor VMBO, 1 school voor Havo en 1 school voor VWO. Naast het reguliere  basisonderwijs zijn er in de regio 2 speciale scholen voor basisonderwijs voor kinderen met leer- en opvoedingsmoeilijkheden, voor moeilijk lerende kinderen en voor in ontwikkeling bedreigde kleuters. Beroepsonderwijs wordt binnen de gemeente Leudal niet aangeboden. In de omliggende gemeenten zijn echter voldoende opleidingsmogelijkheden beschikbaar.

GRATHEM
De oude kern van Grathem is bijzonder fraai en wordt daarom ook wel eens getypeerd als de "parel" van de gemeente. De gerestaureerde watermolen en de laat romaanse kerk met een toren uit de 13e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard. De unieke kastelen Ten Hove en Groot Buggenum zijn op bijzondere wijze in het landschap ingebed. Grathem behoorde eeuwen lang tot het "Land van Thorn", dat naast Grathem bestond uit Thorn, Ittervoort, Beersel (B), Haler, Baexem, Oler, Ell en Stramproy. Het Land van Thorn was een klein Vorstendom met een Abdis aan het hoofd en een eigen rechtsgebied met tol en marktrecht. De Abdis had geen eigen leger en was voor bescherming aangewezen op de Keizer. In 2007 is Grathem gefuseerd met de omringende gemeentes Hunsel, Haelen, Heythuysen, Roggel & Neer tot de nieuwe gemeente Leudal.

Op slechts enkele kilometers afstand ligt het Witte stadje Thorn, waar de tijd schijnt te
hebben stilgestaan. Men vindt er pittoreske witte huisjes, eeuwenoude panden, bochtige
straatjes geplaveid met Maaskeien en een prachtige kerk. De terrassen in de Hoogstraat
zijn zomers drukbezet. Aan de andere kant van de Maas ligt het vestingstadje Stevensweert.
Het stratenpatroon is indrukwekkend en dat geldt zeker ook voor de ongeschonden historische kern. Watersportliefhebbers komen hier volop aan hun trekken.

Gegevens kantoor  
 
Indien u meer informatie of een bezichtiging wenst kunt u contact opnemen met ons kantoor te Heythuysen.

    Ingrid Ververs Makelaars & Juristen
    Dorpstraat 65
    6093 EB  Heythuysen   
    Tel: 0475 – 44 00 15
    Mob: 06 – 25 34 04 49
    www.ingridververs.nl
    email: info@ingridververs.nl
   

 

 


Mail vriend / vriendin |  Neem contact met ons op  | Download brochure